úterý 26. května 2015

Získání regionální značky Zápraží

Regionální značku Zápraží originální produkt získali další místní výrobci

Ve středu 8. dubna 2015 zasedala certifikační komise značky oblasti za Prahou – Zápraží originální produkt®, aby posoudila došlé žádosti lokálních výrobců. Ti usilovali o možnost zařadit se po bok dalších regionálních výrobců oceňovaných pod hlavičkou Asociace regionálních značek od roku 2005.
Certifikační komise regionální značky Zápraží originální produkt posuzuje skupinu výrobku Šperky ze skla a cínu
pátek 10. dubna 2015, 12:02

Již ve 26 oblastech České republiky mohou získat ocenění a větší prestiž svých výrobků místní výrobci a producenti. Výrobky označované regionálními značkami garantují jejich původ s vazbou na region, jedinečnost a kvalitu, šetrnost vůči životnímu prostředí a další specifika.

„Místní originální produkty bývají vyráběny tradiční technologií a často ručně a z místních surovin,“ říká ředitelka Místní akční skupiny Říčansko Pavlína Filková. Je to právě MAS Říčansko, která je koordinátorem regionální značky Zápraží originální produkt®, jejíž území je na Říčansku a Dolnobřežansku.

Štrúdly z Mnichovic

Obdiv komise získaly domácí štrúdly, které jsou vyráběny v Mnichovicích. Zdejší Ráj štrúdlů se může pochlubit již 18 druhy - sladkých i slaných. Paleta výběru by se měla ještě rozrůst a rovněž je do budoucna počítáno i s bezlepkovou variantou.
Přestože výroba štrúdlů v městečku v kraji kocoura Mikeše začala relativně nedávno, už nyní si ručně vyráběné moučníky našly cestu k řadě spokojených zákazníků.

Šperky ze skla a cínu

Ve Vraném nad Vltavou v ateliéru paní Andělové vznikají originální šperky. Tradičními technologiemi, ve kterých se potkává hned několik šperkařských technik, vznikají vskutku poklady.
„Vážím si ruční práce, a proto ráda vyrábím šperky ručně od začátku do konce bez použití kupovaných korálků či bižuterních komponentů,“ doplnila během usilování o certifikát paní Andělová.
Při své tvorbě se nechává inspirovat a vést hlavně přírodou. V její nabídce se objevují přírodní motivy, jako jsou ptáčci, květiny, stromy či lesní plody. Přírodniny najdeme také v samotných výrobcích.
E-shop: www.MyHybridity.cz
Facebook: HYBRIDITY
Výtvarné kurzy na facebooku: Výtvarné kurzy Dagmar Andělová
Webový katalog výrobků Zápraží TADY.





Prodloužení certifikátu i dalším 6 výrobcům

Děkuji Všem za podporu :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat